Gå til innholdet

Kjøretøy og varsellys: Dette MÅ du vite

Varsellys spiller en kritisk rolle i å forbedre synligheten og sikkerheten til kjøretøy på veier og anleggsområder. Bruk av varsellys er essensielt for å forebygge ulykker og sikre at arbeid blir utført trygt. I dette innlegget besvarer vi tre viktige spørsmål: hvilke kjøretøy som kan og bør ha varsellys, hvorfor varsellys er viktig, og hvordan koble varsellys.

Hvilke kjøretøy kan ha varsellys?

Bruk av varsellys er regulert ved lov, og det er ikke alle som har tillatelse til å bruke dem. Her er en oversikt over noen av de kjøretøyene som kan ha varsellys:

  • Utrykningskjøretøy: Ambulanser, brannbiler, og politibiler bruker blå varsellys for å signalere nødssituasjon.
  • Anleggsmaskiner og maskiner tilknyttet offentlig drift: Kjøretøy som bulldozere, gravemaskiner, og arbeidskjøretøy langs veien bruker gule/oransje varsellys for å øke synligheten.
  • Snøryddere og landbruksmaskiner: Disse kjøretøyene trenger varsellys for å sikre at de blir sett under arbeid i dårlig sikt.

For informasjon om spesifikke produkter, besøk lenkene til våre mest populære varsellys:

- Klassisk varsellys med kraftig magnetfeste for 12V sigartenner

- Klassisk varselbjelke

Hvorfor er varsellys viktig for ulike typer kjøretøy?

Varsellys har noen grunnleggende funksjoner som gjør dem uunnværlige på visse kjøretøy:

  • Sikkerhet: Ved å gjøre et kjøretøy mer synlig, bidrar varsellys til å forebygge kollisjoner og ulykker. Dette er spesielt viktig i miljøer med dårlig sikt, som byggeplasser eller arbeid langs trafikkerte veier. 
  • Oppmerksomhet: Varsellys tiltrekker seg oppmerksomhet, noe som er viktig på travle veier og anlegg. Dette hjelper sjåfører og fotgjengere med å være klar over nærvær og aktiviteter som foregår.
  • Effektivitet: På byggeplasser og under offentlig arbeid, hjelper varsellys med å organisere trafikken og sørger for at arbeidet kan utføres effektivt uten unødvendige forstyrrelser.

Her er noen av våre spesialiserte varsellys som kan møte dine spesifikke behov:

OPPGRADERT! SPIKE VARSELLYSBJELKE 2.0 M/ TRÅDLØS KONTROLLPANEL - ECE R65/10 - FLERE STØRRELSER 

 

TRÅDLØS VARSELLYS-PAKKE MED KONTROLLBOKS 16STK

STORSELGER! VARSELLYS FOR MONTERING I VINDU, FLERE FARGEVALG

 

BESTSELGER! LED BLITS, VELG FARGE

 

Hvordan koble varsellys?

Forberedelser: Før du begynner med installering, sørg for at du har alt nødvendig utstyr som ledninger, kontakter, og verktøy. Det viktigste er å følge produsentens instruksjoner nøye.

Trinn for Trinn Guide

  1. Strømkilde: Start med å koble varsellyset til en strømkilde. De fleste varsellys kommer med et uttak som lar deg koble til bilens 12V sigarettenner. For et mer permanent oppsett kan du koble direkte til bilens batteri.
  2. Jording: Fest den svarte (negative) ledningen til en jordingspunkt på kjøretøyet. Dette sørger for at kretsen er komplett.
  3. Montering: Avhengig av type varsellys, kan du feste lyset ved hjelp av magnetfeste, sugekopper eller montere det på kjøretøyets tak eller frontbjelke.
  4. Sikring og testing: Installer en passende sikring for å beskytte mot overspenning. Test systemet for å sikre at alt fungerer som det skal.

For mer detaljerte instruksjoner og produkter, sjekk ut vårt utvalg av varsellys her.

 

Med riktig varsellys kan du sikre at ditt kjøretøy er både synlig og trygt, uansett om du arbeider langs veien, off-road eller på anleggsplass. Se hele vårt utvalg av varsellys på Ledhobby.no, og finn det som passer best for dine behov.

 

Adresse
Kristian Birkelands Vei 12, 4820 Froland
Telefon
45284112
E-postadresse
kontakt@ledhobby.no
Foretaksregisteret
921 434 162 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business