Gå til innholdet

Hvordan installere LED-bar på bilen

Installasjon av en LED-bar på bilen din kan drastisk forbedre nattsynet og øke sikkerheten, spesielt under dårlige lysforhold. En LED-bar gir en kraftig lysstråle, langt bedre enn det vanlige billys kan tilby. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan du monterer en LED-bar, og de viktigste trinnene du trenger å følge for å sikre en sikker og effektiv installasjon. Vi vil også se på noen av de beste produktene på markedet, inkludert den populære 20 Inch ROCO LED Bar og Aurora 20 Inch Pro.

 

Hvorfor velge en LED-bar?

LED-barer er kjent for sin høye lysstyrke, holdbarhet og energieffektivitet. De er ideelle for en rekke kjøretøy, inkludert personbiler, yrkesbiler, maskiner og ATV. LED-barene tilbyr et bredt spekter av belysningsalternativer, inkludert kombinasjonslys (spot og spredning), som gir både lang rekkevidde og bred dekning.

 

Sjekkliste før installasjon

Før du begynner installasjonen, sørg for at du har følgende:

- LED-bar og monteringsutstyr

- Verktøy: skrutrekker, skiftenøkkel, tang, boremaskin

- Ledningsnett og kontakter

- Sikringer og releer

- Kabelbånd og tape

- Instruksjonsmanual for den spesifikke LED-baren

 

Hvordan montere en LED-bar?

Trinn 1: Velg plassering

Begynn med å finne den ideelle plasseringen for LED-baren. De mest vanlige plassene er på frontstøtfangeren, grillen, eller på taket av kjøretøyet. Sørg for at plasseringen ikke hindrer førerens sikt og at LED-baren kan festes sikkert.

Trinn 2: Fest brakettene

De fleste LED-barer kommer med monteringsbraketter. Begynn med å feste brakettene til kjøretøyet. Dette kan innebære å bore hull og feste skruer. For å installere 20 Inch ROCO LED Bar, kan du bruke de inkluderte justerbare festene og DT-kontakten for å hjelpe med montering. 

Trinn 3: Monter LED-baren

Plasser LED-baren på de monterte brakettene. Skru den fast, sørg for at alle skruer er stramme og at baren er stabil. Det er viktig at LED-baren er i vater for optimal lysdistribusjon.

Trinn 4: Koble til ledningsnett

Følg produsentens instruksjoner for å koble LED-baren til bilens elektriske system. De fleste LED-barer, som Aurora 20 Inch Pro, kommer med et ferdig ledningsnett. Ledningsnettet skal kobles til en passende strømkilde, ofte bilens batteri. Bruk passende sikringer og releer for å beskytte det elektriske systemet.

Trinn 5: Før kabelen forsvarlig

Sørg for å føre kabelen på en måte som unngår varme deler av motoren, bevegelige deler, og skarpe kanter som kan skade ledningen. Sikre kabelen med kabelbånd for å hindre at den beveger seg.

Trinn 6: Koble til bryteren

Koble til en bryter som du kan plassere i bilens interiør, for eksempel på dashbordet. Dette gir deg muligheten til enkelt å slå LED-baren av og på. Ledningene fra bryteren skal kobles til ledningsnettet som du tidligere installerte.

Trinn 7: Test LED-baren

Når alle tilkoblinger er gjort, test LED-baren for å sikre at alt fungerer som det skal. Kontroller at LED-baren slår seg på og av med bryteren, og at den gir en jevn, kraftig lysstråle. Juster lysvinkelen om nødvendig for optimal belysning.

 

Viktige tips for installasjon

  • Bruk kvalitetssikringer: Sørg for å bruke sikringer og releer av høy kvalitet for å beskytte bilens elektriske system.

  • Følg produsentens instruksjoner: Hver LED-bar kan ha spesifikke installeringsanvisninger. Følg alltid disse nøye for å unngå feilinstallasjoner.

  • Kontroller lokale lover: Det er viktig å være oppmerksom på lokale lover og forskrifter for bruk av ekstra belysning på veien.

 

Populære produkter

Her er noen av våre bestselgende LED-barer som du kan vurdere:

20 Inch ROCO LED Bar Godkjent Fjernlys ECE R112

BESTSELGER! 20 inch ROCO LED bar, godkjent fjernlys ECE R112

Denne LED-baren er ideell for en rekke kjøretøy og har fått strålende brukeranmeldelser for sin lysstyrke og holdbarhet. Med en styrke på 75W, 9 000 lumens og en kastelengde på 352 meter, gir den en kraftig belysning:

 

Aurora 20 Inch Pro med Ledningsnett

Dette er en annen kraftig LED-bar som er perfekt for større kjøretøy som biler, lastebiler, og traktorer. Den har 200W styrke og 12 200 lumens, og gir en imponerende kastelengde på opptil 1180 meter.

 

Se hele utvalget på ledhobby.no

Å installere en LED-bar på bilen din kan forbedre nattsynet og øke sikkerheten betydelig. Ved å følge de riktige trinnene og bruke kvalitetsprodukter, kan du sikre en effektiv og sikker installasjon. For flere alternativer og detaljer, kan du besøke vår nettbutikk på Ledhobby.no.

Med riktig installasjon og bruk av LED-barer kan du nyte bedre sikt og en tryggere kjøreopplevelse, uansett hvor veien tar deg.

 

Adresse
Kristian Birkelands Vei 12, 4820 Froland
Telefon
45284112
E-postadresse
kontakt@ledhobby.no
Foretaksregisteret
921 434 162 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business