Gå til innholdet

Forbedre sikten med LED ekstralys

Kjøring på natten kan være utfordrende og til tider farlig, spesielt på mørke veier uten gatebelysning. Dette er da kvaliteten på bilens lyssetting virkelig blir testet. LED ekstralys til bilen forbedrer ikke bare sikten betydelig, men gir også økt sikkerhet. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du kan installere LED ekstralys på bilen din, og hvorfor de er overlegne tradisjonelle lys. Vi vil også besvare noen vanlige spørsmål.

 

Hva er fordelene med LED ekstralys sammenlignet med tradisjonelle lys?

Forbedret lysstyrke og sikt

LED-lys gir en mye sterkere og klarere belysning enn tradisjonelle halogen- eller xenonlys. Dette gjør det lettere å se veien foran deg og oppdage eventuelle hindringer i god tid. Med produkter som AURORA 2 INCH RYGGELYS, kan du sikre deg at sikten er optimalisert både foran og bak på ditt kjøretøy.

Energieffektivitet

LED-lys bruker betydelig mindre energi enn sine tradisjonelle motparter. Dette reduserer belastningen på bilens batteri og fører til lengre levetid på lysene. For eksempel, gir OLEDONE ROBUST ARBEIDSLYS HEXA en utrolig lysstyrke med minimalt energiforbruk.

Holdbarhet og robusthet

LED-lys har en mye lengre levetid sammenlignet med halogenpærer. De er også mer resistente mot vibrasjoner og støt, noe som gjør dem til en ideell løsning for tøffe kjøreforhold.



Hvordan koble en LED-bar?

Å koble til en LED-bar er en relativt enkel prosess dersom du følger de riktige trinnene og tar nødvendige forholdsregler.

Verktøy og materialer

  • LED-bar og monteringsbraketter

  • Ledningsnett

  • Relé og sikring

  • Skrutrekkere og skiftenøkkel

 

Steg-for-steg installasjonsguide:

  1. Velg monteringsposisjon: Bestem hvor du vil montere LED-baren. Dette kan være på grillen, støtfangeren eller taket.

  2. Fest monteringsbrakettene: Bor hull og fest brakettene med bolter. Sørg for at brakettene er godt festet.

  3. Monter LED-baren: Plasser LED-baren på brakettene og fest med de medfølgende skruene.

  4. Koble ledningsnettet: Koble ledningsnettet til LED-baren og koble deretter til bilens strømforsyning gjennom et relé og sikring. Dette sikrer at lysene fungerer optimalt uten å overbelaste bilens elektriske system.

  5. Test: Slå på lysene for å sikre at alt fungerer som det skal. Juster vinkelen på LED-baren for å oppnå ønsket lysdekning.



Hvor mange ekstralys er lov?

I henhold til norsk lovverk kan biler utstyres med maksimalt to par ekstralys. Dette betyr at du kan ha opp til fire ekstralys i tillegg til bilens originale lys. Ekstralysene må også være godkjente og riktig innstilt for å unngå blending av andre trafikanter. Produkter som OPTIBEAM SUPER CAPTAIN DUAL 600  er for eksempel godkjente i henhold til ECE R112, noe som gjør dem til et godt valg.

 

Valg av ekstralys

 

Ved valg av ekstralys er det viktig å vurdere ulike faktorer som lysstyrke, energiforbruk, og holdbarhet. OPTIBEAM SUPER CAPTAIN DUAL RAGE 600 er et godt eksempel på kraftige LED ekstralys som tilbyr overlegen lysstyrke og holdbarhet. Se hele utvalget av LED ekstralys på ledhobby.no

 

En investering i trygg kjøring

LED ekstralys til bil er en god investering for å forbedre nattsiktig og sikre trygg kjøring under dårlige lysforhold. De gir betydelig bedre ytelse, energieffektivitet og holdbarhet enn tradisjonelle lys. Enten du kjører på motorveien eller offroad, vil LED ekstralys gi deg den nødvendige belysningen for en tryggere kjøreopplevelse. Utforsk utvalget på Ledhobby.no for de beste produktene innen LED ekstralys og arbeidslys.

 

Adresse
Kristian Birkelands Vei 12, 4820 Froland
Telefon
45284112
E-postadresse
kontakt@ledhobby.no
Foretaksregisteret
921 434 162 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business