Gå til innholdet

ECE-R65 er en viktig standard som regulerer bruken og funksjonene til varsellys,

ECE-R65 er en viktig standard som regulerer bruken og funksjonene til varsellys, spesielt designet for å sikre at disse lysene er effektive og sikre for bruk på kjøretøyer som opererer under kritiske forhold, som utrykningskjøretøyer og veiarbeidskjøretøyer. Standarden definerer spesifikke krav til synlighet, farge og lysstyrke for å sikre at varsellysene er klart synlige og kan fungere effektivt under forskjellige lys- og værforhold.

Synlighet

Varsellysene må være synlige fra flere vinkler, noe som er avgjørende for å varsle andre trafikanter fra lang avstand og fra forskjellige retninger. Dette bidrar til å øke sikkerheten for både utrykningspersonell og andre veibrukere.

Farge

ECE-R65 spesifiserer de akseptable fargene som kan brukes for varsellys. Vanligvis inkluderer dette farger som blå og rød for utrykningskjøretøyer, mens andre farger som oransje kan brukes for kjøretøyer involvert i mindre kritiske tjenester, som veivedlikehold.

Lysstyrke

Standarden setter også krav til hvor kraftig lyset fra varsellysene skal være. Dette sikrer at lysene er sterke nok til å være godt synlige, men ikke så kraftige at de blir blendende eller distraherende for andre trafikanter.

Blinkemønster

Ikke alle blinkemønstre er godkjente under ECE-R65, og kun de som er testet og verifisert for å møte visse sikkerhetskriterier kan brukes. Godkjente mønstre er ofte merket med "R65" for å indikere at de er i samsvar med standarden. Disse mønstrene er designet for å være merkbare uten å være forvirrende eller distraherende.

Nattsenking

Klasse 2 varsellys har også en funksjon for nattsenking, som tillater redusert lysstyrke under nattetid for å unngå å blende andre trafikanter. Dette gjøres ofte ved å halvere effekten av lysene, noe som fortsatt opprettholder tilstrekkelig synlighet mens det tar hensyn til de forskjellige lysforholdene som oppstår om natten.

Merking av et varsellys med ECE-R65 sikrer at det oppfyller de nødvendige sikkerhets- og effektivitetsstandardene for bruk i offentlige og private kjøretøy under operasjoner som krever høy synlighet. Denne godkjenningen er en indikasjon på kvalitet og pålitelighet i nødsituasjoner og er avgjørende for å opprettholde sikkerheten på veiene.

Adresse
Kristian Birkelands Vei 12, 4820 Froland
Telefon
45284112
E-postadresse
kontakt@ledhobby.no
Foretaksregisteret
921 434 162 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business